Фискалните инспектори на Националната агенция на приходите извършиха поредица от проверки

...
Фискалните инспектори на Националната агенция на приходите извършиха поредица от проверки
Коментари Харесай

НАП погна Рожен: Патриотичните обекти масово не издавали касов бон

Фискалните инспектори на Националната организация на приходите извършиха поредица от инспекции в търговски обекти на събора " Рожен 2023 " през уикенда. Само за два дни данъчните са инспектирали повече от 22 краткотрайни заведения и магазинчета, като в половината от тях са установени общо 17 нарушавания, за което са формирани актове, оповестяват от приходната организация.

Те са най-вече за неиздаване на касова бележка и липса на фискално устройство, като в няколко от обектите фискалните инспектори са установили повече от едно нарушаване.

В рамките на контролната акция, чиновниците на Национална агенция за приходите са извършили явни и секрети наблюдения, като в инспекциите се е присъединил и така наречен " скришен клиент ", посредством който несъмнено е открито, че част от търговците не издават документи за осъществените продажби.

" Главният фокус на Национална агенция за приходите при инспекциите както по време на събора в Рожен, по този начин по морските ни курорти е правилното отчитане на приходите от продажби на артикули и услуги в комерсиалните обекти. Неведнъж сме се обръщали към потребителите със съвет да изискват своя касов бон, защото по този метод те реализират цивилен надзор върху отчитането на приходите, стават поръчител за лоялна конкуренция и пазят потребителските си права ", каза Румен Спецов, изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР